بندر مقام، زيبايي كه با چشم بايد ديد
يكي از جاهاي ديدني استان هرمزگان بندر مقام است كه از توابع بندر لنگه به شمار ميآيد. بندري كه در امتداد خط ساحلي خليج فارس با زيباييهاي طبيعي چشمنواز، نظر هر ببينندهاي با هر سن و سالي را به خود جلب ميكند. جادهي منتهي به بندر مقام يكي از زيباترين جادههاي ساحلي ايران است . مسيري كوهستاني كه امتدادش به دريا منتهي ميشود و جادهاي كه از بين اين دو اثر طبيعي عبور ميكند منظرهاي وصفنشدني را جلوي چشمانتان به نمايش ميگذارد.
زيباييهاي طبيعي اين منطقه از هرمزگان در چندين سال گذشته مورد توجه گردشگران زيادي قرار گرفته كه اين امر باعث شده اين بندر زيبا در تمام فصلها پذيراي تعداد زيادي مسافر از تمامي نقاط ايران باشد. خوشبختانه در سالهاي اخير اقامتگاههايي جهت رفاه حال مسافران در اين منطقه در نظر گرفته شده است.
مسير دسترسي به بندر مقام
از سمت عسلويه به بندر لنگه شهرهاي متعددي همچون تبن، كوشكنار و … جود دارد و بندر مقام يكي از مكانهاي ديدني هرمزگان است كه حدود 120كيلومتر از عسلويه فاصله دارد. در همين مسير شهر پارسيان يكي ديگر از زيباييهاي استان هرمزگان است كه فاصله مكاني اين دو شهر نيز 63 كيلومتر است.اما اگربراي رسيدن به بندر مقام مسير شما شرق به غرب استان هرمزگان باشد فاصله از بندر لنگه 174 كيلومتر و از بندر عباس 360 كيلومتر است. (مشاهده روي نقشه)
بهترين زمان سفر
با توجه به شرايط آب و هوايي منطقه هرمزگان كه در بيشتر روزهاي سال گرم است بهترين زمان سفر پاييز و زمستان است. هرچه هوا به سمت خنك شدن ميرود شرايط آب و هوايي بندر مقام هم دلپذيرتر خواهد بود كه باعث مي شود سفري خاطرهانگيز را تجربه كنيد.
مكانهاي ديدني
گردنه عشاق
در مسير پارسيان به مقام لوكيشني با عنوان گردنه مقام وجود دارد كه به خاطر زيباييهاي بهياد ماندني كه در ذهنها ايجاد كرده با نام گردنه عشاق معروف شده است. مكاني كه از بلنداي صخرههايش شكوه و عظمت درياي نيلگون خليج فارس بيش از پيش نمايان ميشود. هنگامي كه در بالاي اين صخرهها قرار ميگيريد ديد وسيعي از ساحل و دريا داريد و اگر خوش شانس باشيد لاكپشتهاي زيبايي را هم از بالاي صخره ها مشاهده خواهيد كرد. اگر قصد بازديد از اين گردنهي زيبا را داريد پيشنهاد ما اين است كه قبل از غروب به اين منطقه رفته و غروب زيباي آفتاب را دركنار آبي بيكران خليج به تماشا بنشينيد. (مشاهده روي نقشه)
ساحل مكسر
يكي از زيباترين جاذبههاي اين منطقهي رويايي ساحل مكسر است. ساحلي در امتداد دريا با صخرههايي بينظير كه در برخي قسمتها به سمت آب پيشروي كردهاند و چشم انداز زيبايي را پديد آورده است. اين ساحل ديدني به صخرههاي زيبايش معروف است. صخرههايي كه بر اثر فرسايشهاي آب و خاك و همچنين رسوبگذاري در اشكال بسيار زيبا به وجود آمده و تنديسهاي منحصربه فردي را در معرض نمايش عموم قرار داده است. در نگاه اول با ديدن اين تنديسها اين حس به انسان منتقل ميشود كه هنرمندي چيرهدست با صبر و حوصله فراوان به تراشدادن اين صخرهها پرداخته است. (مشاهده روي نقشه)
جزيرههاي اطراف بندر مقام
اطراف بندر مقام دو جزيرهي شيدور و لاوان وجود دارد كه پس از رسيدن به اين بندر ميتوانيد براي بازديد از آنها برنامهريزي كنيد. جزيره لاوان تقريبا 20كيلومتر با بندر مقام فاصله دارد و براي رسيدن به اين جزيره بايد از قايقهاي اسكلهي بندر مقام استفاده كنيد. جزيره شيدور هم 1.5 كيلومتر با جزيره لاوان فاصله دارد كه با هماهنگي با قايقران ميتوانيد خود را به شيدور يا مارو برسانيد.
كلام آخر
با افزايش چشمگير علاقه مندان به سفر و صنعت گردشگري، ورود به مناطق بكر ايران هر روز بيشتر از قبل ميشود. هرچه آگاهي ما دربارهي منطقهاي كه براي سفر انتخاب ميكنيم افزايش پيدا كند، ميشود به اين مطلب اميدوار باشيم كه كمترين آسيب، آن هم از نوع غير عمد را به منابع طبيعي زيباي اين سرزمين وارد خواهيم كرد. اين نكته را هم فراموش نكنيم كه آثار و منابع طبيعي ايران ميراثي است كه براي آيندگانمان به جاي خواهيم گذاشت.